Het Loiredal wordt met recht La Douce France (het zoete Frankrijk) genoemd. Al eeuwen geleden kwamen de adelen en rijken van Frankrijk naar deze streek vanwege het milde klimaat en de vruchtbare bodem. Het is hier niet te warm en niet te koud, niet te nat en niet te droog. Het glooiende landschap staat dan ook vol met landhuizen, kastelen, burchten, kloosters en kathedralen. Er zijn wijngaarden, boomgaarden, bossen met wild en velden met gras, graan, zonnebloemen of maïs.

Er zijn prachtige tuinen en ook kilometerslange grotten. Het bouwmateriaal uit deze streek, tufsteen, wordt al eeuwen uit de grond gehaald. De grotten die vervolgens achterbleven zijn ideaal voor wijnopslag of champignonkweek. Het Loiredal omvat meer dan vijftig wijngebieden, zoals de Anjou, Bourgueil, Chinon, Coteaux du Layon, Saumur-Champigny, Touraine en Vouvray. Al deze gebieden liggen op minder dan een uur rijden van ons huis. We brengen u graag naar een lokaal wijnhuis om het scala aan wijnen te proeven. Wit, rosé en rood, met of zonder bubbels, en een paar zeer beroemde dessertwijnen worden hier geproduceerd. 

In de grotten bevinden zich complete woningen en restaurants. In één van de grotten bevindt zich ook het prachtige champignonmuseum van Saumur. Verder zijn er zeer beroemde musea en galerijen in Angers, in Tours, in het oude centrum van Le Mans en natuurlijk in de diverse kastelen. Er zijn luxe winkels, oude brocantezaken, verschillende markten en zeer grote supermarkten binnen een half uur rijden. Opmerkelijk is de gastvrijheid van de streek. Je wordt overal zeer vriendelijk ontvangen.

 

L'Isle bevindt zich op ca. 10 km. van Baugé, Beaufort-en-Vallée en Mazé. In deze plaatsen vindt u de grote supermarkten en andere voorzieningen, maar ze zijn ook een toeristisch bezoekje waard. Het kasteel van Baugé en de zeventiende-eeuwse apotheek in Hôtel-Dieu (een middeleeuws ziekenhuis), de gedraaide en scheve kerktoren van Le Vieil-Baugé, de Notre Dame van Beaufort-en-Vallée en het kasteel van Montgeoffroy vormen allen een leuke bestemming voor een fietstochtje. De dichtstbijzijnde bakker vindt u op 7 km. in Jarzé. De supermarkten zijn op zon- en feestdagen gesloten, de bakkers zijn op zondagochtend wel open. Op onze Activiteitenpagina kunt u verschillende fiets- en wandelroutes vinden plus de routes naar de dichtstbijzijnde bakkers en supermarkten.

 

Het Loiredal leent zich uitstekend voor tochten op de fiets, met de auto én op de motor. Vooral de zuidkant van de Loire is een toertocht waard.