Kastelen en tuinen bezoeken 

Het Loiregebied staat bekend om zijn mooie kastelen. De meest beroemde châteaux, zoals Blois, Chambord, Chenonceau en Cheverny, zijn misschien wat ver bij ons vandaan. Maar dan blijven er nog heel veel over, die zeker een bezoek waard zijn. Tussen vijf minuten en een uur rijden vindt u de kastelen van Montgeoffroy, Baugé, Angers, Serrant, Brissac, Saumur, Le Plessis-Bourré, Montsoreau, Fontevraud, Ussé, Langeais, Chinon, Azay-le-Rideau en Villandry.

Villandry is één van onze favorieten, vooral vanwege zijn fantastische tuinen. De tuin is onderverdeeld in drie delen. Er is de vijver met een oppervlakte van bijna 7000 m², omgeven door fonteinen. Spectaculairder is de moestuin met groenten, fruit, planten en waterpartijen. Harmonisch is de siertuin in de vorm van labyrinten. Daarnaast zijn er nog een paar kleinere thematuinen. Heerlijk om doorheen te wandelen in bijna ieder seizoen.

En het nieuwe park Terra Botanica bij Angers is ook zeer de moeite waard. Wij kunnen kaarten reserveren, gemakkelijker en goedkoper dan in de rij staan.

 

Wijnproeven met Nederlandstalige rondleiding 

Het Loiregebied kent enkele tientallen wijngebieden, zoals de Anjou, Azay-le-Rideau, Chinon, Coteaux de l'Aubance, Coteaux du Layon, Saint Nicolas de Bourgueil, Saumur-Champigny, Savennières, Touraine en Vouvray. In deze regio worden alle soorten wijn geproduceerd: rood, wit, rosé, gewoon of mousserend, droog, demi-sec en de echte zoete dessertwijnen. Wij kopen ze direct bij de wijnproducenten en we nemen u graag mee naar één van onze speciale adressen. Iedere week verzorgen we een Nederlandstalige rondleiding met proeverij in het nabijgelegen Domaine de la Tuffière, maar ook bij andere wijnboeren bent u van harte welkom. Groot, klein, oud, jong, biologisch, veelzijdig of gespecialiseerd, we kennen wijnproducenten in alle soorten en maten, en laten u daar graag van meegenieten.

 

Druiven plukken 

Het jaarlijkse hoogtepunt in alle wijngaarden is de “vendange”, de oogst van de druiven. Wij, in de Anjou, mogen dit feest van dichtbij meemaken. U kunt het ook meebeleven. Ga eens mee om een ochtend druiven te plukken en tijdens de middag te genieten van de lunch. Aan lange tafels zitten alle druivenplukkers te eten en te drinken en hun belevenissen uit te wisselen. Na de lunch kunt u natuurlijk weer aan de slag gaan, maar wij kunnen u ook een rondleiding geven om het hele productieproces te laten zien en alles te vertellen wat er bij het wijn maken komt kijken.

 

Puy du Fou 

Op 110 km van L’Isle bevindt zich het themapark le Puy du Fou, na Disneyland Parijs het best bezochte attractiepark van Frankrijk. Het park brengt de bezoekers terug in de tijd, met shows die zich afspelen voor een middeleeuws kasteel of op een Vikingschip. De speciale effecten zijn ongekend: het kasteel draait en beweegt, en de dikke muren verdwijnen in de grond. Het schip verrijst met Noormannen en al vanuit het niets uit het water. Naast vijf grote spektakelshows biedt Puy du Fou nog acht kleinere shows, historische dorpjes en themahotels waar men zich in de middeleeuwen waant. In maart 2012 heeft Puy du Fou de prijs voor beste themapark ter wereld gewonnen. Voor meer informatie, zie www.puydufou.com/nl.

 

Zwemmen 

Sinds augustus 2012 hebben we ons eigen, verwarmde zwembad van 5 bij 10 meter waar u de hele dag terecht kunt. Daarnaast bevinden zich op ca. 6 km van L’Isle twee meertjes waar je heerlijk kunt zwemmen. Ten noorden van ons bevindt zich een meertje in Bois de Rouvoltz met veel schaduw. Ten zuiden van ons ligt het meertje van Fontaine-Guérin met een zonnige strandje. Op beide plekken is een barretje waar je wat kunt eten en drinken. Beide meertjes zijn geschikt voor kleine kinderen en hebben ook picknickplaatsen.

 

Beachvolleybal en badminton

In onze eigen tuin ligt ook een prachtig beachvolleybalveld met een professioneel net en lijnen. Het veld is omgeven door een haag die de meeste ballen tegenhoudt. Je kunt er trainen, een toernooi spelen of rustig een balletje slaan. Er is een installatie voor een bijpassend muziekje en er zijn stoelen voor eventuele toeschouwers. Natuurlijk kun je op dit veld ook badmintonnen.

 

Jeu de boules

Naast het zwembad en het beachvolleybalveld hebben we op ons terrein een boulodrome aangelegd. Deze baan is gemaakt voor de Franse nationale sport; jeu de boules oftewel pétanque. Tussen de fruitbomen kun je een balletje gooien en voor de beginners onder u hebben we ballen te leen. Uiteraard is er ook plek voor de toeschouwers, want de beste stuurlui staan met een wijntje aan wal.

 

Fietsen

U kunt in onze omgeving uitstekend fietsen. De omgeving is licht glooiend, over velden afgewisseld met bossen en wijngaarden. We hebben meerdere fietsen gratis beschikbaar voor iedereen die een rondje wil toeren, maar ook met een racefiets of mountainbike kun je hier prima uit de voeten. We kunnen u voorzien van fietskaarten met grote en kleine routes, op snelle wegen, rustige landweggetjes of (fiets)paden. Voor racefietsers zijn er ook tochten van ruim 100 km over prachtig geaccidenteerd terrein mogelijk. En wilt u naar Angers fietsen maar niet terug, dan halen wij u op. Een aantal mooie fietsroutes kunt u onderaan deze pagina vinden.

 

Wandelen

Je kunt in onze omgeving prachtig wandelen. De streek biedt veel natuur en cultuur. Je kunt uren lopen zonder iemand tegen te komen. We hebben topografische kaarten voor een rondje vanaf L’Isle, maar je kunt ook eerst een stukje rijden en dan een mooie tocht maken. Er zijn circa honderd wandelroutes in de wijde omgeving tussen de 1 en 5 uur. We hebben de gegevens voor u klaarliggen. Ook kunnen we u voorbereiden op een voettocht naar Santiago de Compostela. Een aantal wandelroutes vanaf ons huis kunt u onderaan deze pagina vinden.

 

Golfen

In de directe omgeving van L’Isle liggen meerdere golfbanen, zoals de banen van Golf d'Avrillé, Golf Club d'Angers en Golf de Baugé. Deze drie banen zijn binnen een halfuur te bereiken, dus als je wilt kun je iedere dag andere holes uitproberen en lekker lunchen op de prachtige terreinen.

 

Kanoën

Met zoveel water in de omgeving kun je uiteraard ook kanoën en kajakken. Dat kan op Le Loir en La Loire maar ook op La Sarthe, La Mayenne en La Maine. De tochten variëren van 1-2 uur tot een hele dag. We hebben informatie bij de hand om te bekijken, navraag te doen en te reserveren.

 

Zweefvliegen

Op 10 km van L’Isle, langs de A11, ligt het Angers-Loire aeroport. Dit vliegveld huisvest ook een grote zweefvliegvereniging: Association Sportive de Vol à Voile d’Angers. Hier kunt u een zweefvlucht uitproberen, een brevet halen, maar natuurlijk ook met uw eigen zweefvliegtuig vluchten maken. De beste periode is van maart tot half oktober. In de zomer worden hier vaak Franse zweefvlieg-kampioenschappen gehouden.

 

Dierentuinen

Op een halfuurtje rijden, zowel ten noorden als ten zuiden van L'Isle, bevinden zich twee prachtige dierentuinen. De dierentuin van La Flèche is ruim en groen met 130 dierensoorten, waaronder ijsberen, witte leeuwen en grizzlyberen. De dierentuin van Doué-la-Fontaine is nog verrassender. Prachtig aangelegd op twee niveaus, waarbij zeer inventief gebruik is gemaakt van de aanwezige grotten en andere uit de rotsen gehakte gewelven. Deze dierentuin ligt aan dezelfde weg als Les Chemins de la Rose, de mooiste rozentuin in de wijde omgeving.

 

Massage

Bent u vermoeid van de autorit, een lange fietstocht, een mooie wandeling of één van de andere activiteiten? Dan verwennen wij u graag met een ontspannende massage. U kunt kiezen tussen een Thaise oliemassage of een massage met een zelfgemaakte scrub van natuurlijke producten, voor een heerlijk zachte huid. Wij zijn beiden gecertificeerd en geven u graag dit extra vakantiegevoel. De massages duren een klein uur en kosten € 30 p.p.

 

Lunchen

Al deze activiteiten kunt u uitstekend combineren met een lunch in één van de vele, lokale restaurants, die goed en charmant een driegangenmenu serveren, inclusief wijn. U kunt al lunchen vanaf € 9,50 p.p. in een brasserie, maar ook in een duurder sterrenrestaurant zijn de lunches zeer aan te bevelen. Lunchen in onze streek is tussen 12-14 uur en het kan dan erg druk zijn.

 

Pizza bakken

Eenmaal per week stoken we onze eigen traditionele broodoven op om samen met onze gasten pizza's te bakken. Onder begeleiding van Johan, kan jong en oud zijn eigen pizza maken en beleggen met hetgeen hij of zij lekker vindt. We doen dit meestal op zondagavond, want dan zijn alle restaurants in de omgeving gesloten.

 

Wandelroutes

Naam Afstand

 

St. George Du Bois 5 km

Fontain Milon 6 km

Le Petit Tarry 7 km

Village du bois 8 km

St. George Du Bois 8 km

St. George Fontaine Milon 9 km

Tuffiere 12 km

 

Fietsroutes

Naam Afstand  
L'Isle Montgeoffroy 23 km

St. Mathurin Gennes 23 km

Durtal Daumeray 24 km

L'Isle Beaufort 27 km

L'Isle Angers (one way)
29 km

L'Isle Bauge 30 km

Saumur Candes St. Martin 30 km

Rosiers Saumur 34 km

L'Isle tour 40 km

L'Isle Authion 43 km

St. Mathurin Brissac 47 km

L'Isle Durtal 50 km

Rosiers Varennes 54 km

Clorchers Tors 55 km

L'Isle Fleche 60 km