L'Isle hoort bij het dorpje Fontaine-Milon en bevindt zich in het westelijke deel van het Loiredal. L`Isle ligt 25 km. ten oosten van Angers, 70 km. ten zuiden van Le Mans en 40 km. ten noordwesten van Saumur. De coördinaten zijn 47°30'43.6N 0°13’34.2W. L`Isle is met de auto binnen een kwartier bereikbaar vanaf de A11 en de A85. Je kunt ook ieder uur met de TGV van Parijs naar Angers. Daar halen wij je op en binnen een half uur zit je in je vakantiehuis. Sinds april 2011 wordt er in de zomer ook weer gevlogen op het `Angers Loire Aeroport` o.a. vanaf London City Airport. Het vliegveld is slechts 10 minuten van L`Isle.

Het landgoed L`Isle beslaat een kleine 2 hectare en wordt begrensd door een klein riviertje, de Tarry. Op ons terrein bevinden zich ontelbare fruitbomen en rozenstruiken, een groentetuin, twee grasvelden, een vijver, een verwarmd zwembad, een boulodrome en een heus beachvolleybalveld. Je kunt er luieren, wandelen, zwemmen, badmintonnen, voetballen, klootschieten, jeu-de-boulen en volleyballen uiteraard. Je vind er rust en ruimte, schaduw en zon, ligstoel en hangmat, maar ook voldoende gelegenheid om te parkeren en activiteiten te ontplooien. Met veel geluk kun je zelfs een reetje op ons terrein zien lopen.

Het pand zelf is een zeer oude, gerestaureerde boerderij in traditionele bouwstijl. De muren zijn een halve meter dik, opgetrokken in tufsteen met plafonds van eikenhouten balken. Overal is centrale verwarming en WiFi. Het leitjesdak is vernieuwd en geïsoleerd. Het is er koel in de zomer, warm in de winter, en de huisjes zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt zelfs een wasje draaien en drogen in ons washok.